"28 dagar. För mig känns det länge. Men sedan ses vi igen. För Nasir är det 1547 dagar sedan han träffade sin familj. Han vet inte när han ser dem igen."

Blogg

28 dagar. Var det så länge som hon sa? Jag minns inte helt säkert, men det kan nog stämma.

28 dagar, sen är min dotter Märta Fiddeli hemma igen. Har precis sagt ”hej då” och önskat henne en fantastisk resa.

28 dagar. Så länge har vi aldrig varit ifrån varandra förut. Igår kväll, när vi skålade i fruktbubbel och pratade om hennes stundande äventyr, konstaterade vi att en vecka är den längsta tidsperiod som vi har varit åtskilda åt.

  Innan jag skulle lägga mig läste jag hälsningen från Nasir där han önskar mig en lyckad Europaresa. ”Ha en trevlig resa.” Jag tackade och önskade att även han skulle besitta rätten att resa. Att han skulle få göra resan som han så länge har drömt om. ”Jag är så himla ledsen för att du inte kan resa och hälsa på din familj”. Nasir håller med och skriver: ”Jag är oxå ledsen. Varje sommar önskar jag att jag kunna resa nästa sommar. Men men.”

  Så orättvist!

  Idag är det 1547 dagar sedan Nasir träffade sin familj. Han vet inte när han får hålla om och krama dem igen.

  28 dagar. Jag vet att Märta Fiddeli kommer att ha det bra.

  28 dagar. Sen ses vi igen.

  28 dagar. För mig känns det länge.

  Märta Fiddeli kommer att tillbringa de kommande veckorna på en ny plats. Här ses hon kvällen innan avresan. (Foto: Privat)

  Av: Malin Fahlborg