"Äntligen ett positivt och rättvist beslut. Ge aldrig upp!"

Blogg

Saaaaalaaaaaam!!!!!!

Så äntligen kom då dagen som vi har väntat så länge på! Vilken känslostorm. Att då ta bilen, med införskaffad tårta, till gården där du jobbar, var kanske något dumdristigt. Men, även om jag inte tyckte att jag kom dit fort nog, så hamnade jag då där och möttes av ett underbart glatt ansikte. Fina du, Nasir jan – grattis till din välförtjänta belöning!

Tänk att få vara med när du ringer och meddelar detta glädjande besked till din familj. Vilken förmån! Att få höra din mamma som i lycka brister ut i gråt. Din brors gratulationer. Din systerdotters härligt barnsliga röst. Din pappa som knappt vågar lita på att det är sant, som verkligen vill försäkra sig om att du inte skämtar. Nej, detta är inget skämt – du har beviljats uppehålls- & arbetstillstånd!

  Nasir jan, jag lämnar över ordet till dig. Ord som du skrivit för ett tag sedan, som vi har hoppats ska finnas anledning till att publicera någon dag. Idag är den dagen här!

  Jaaaaaaa! Malin Fahlborg och Nasir Ahmad Kazimi firar det positiva beslutet att Nasir får uppehålls- & arbetstillstånd.

  Jag vet inte vem jag hade varit utan avslagen. Av avslagen fick jag lära mig att allt man önskar i livet kan man inte få så lätt som jag tidigare trodde. Utan man måste stå upp för sina önskningar. Man måste kämpa för dem. Att få det som man önskar, efter en lång tids kamp, känns väldig skönt och man är stolt över sig själv. Jag lärde mig att vara stark för att kunna vinna över situationen. En situation där många runt omkring mig misslyckades gång på gång.

  Man trillar ner ibland. Då ska man resa sig upp och skaka av sina kläder och fortsätta sin väg. Och man ska aldrig glömma de händerna som hjälpte dig upp.

  Jag lärde mig att älska livet trots alla orättvisor. Det är värt att älska livet oavsett om man har det bra eller dålig. Om man har det bra så njuter man av livet. Om det är tvärtom så lär man sig och blir klokare för sina kommande dagar.

  För mig var det inte så viktig var, eller i vilken position i livet som jag befann mig. Viktigaste var att få vinna och att få det som jag har kämpat för. Det viktigaste för mig är att kunna bestämma och påverka framtiden, i vilken situation jag då ska hamna och leva i.

  Jag fick äntligen ett beslut! Jag kan inte beskriva hur det kändes när jag fick veta. Det är första gången som jag är så stolt över mig själv. Malin kom till min arbetsplats och vi firade tillsammans. Jag lånade hennes mobil och ringde till min familj. Jag pratade med min pappa och berättade att jag fått ett positivt besked om uppehållstillstånd. Ingen hörde det förutom min mamma.

  Det kändes liksom att Malin var mer glad än vad jag var. När jag fick avslag på asylansökan gjorde Malin sitt allra bästa för att jag skulle få ett positivt besked. Hon kämpade väldig mycket för att hitta ett fast jobb, vilket var fruktansvärt svårt. Sedan skrev Malin yttrandet, gällande min identitet, och det var det som avgjorde att domstolen sa ja till vårt överklagandet. Tashakor Malin jan baray bodanat! Jag vill även uttrycka mitt tack till familjen Modig som skapade möjligheten för mig, som gav mig ett arbete … alltså jag är tacksam och glad för att jag fått lära känna världens finaste människor.

  Äntligen ett positivt och rättvist beslut. Ge aldrig upp!

  Av: Malin Fahlborg & Nasir Ahmad Kazimi