"Det känns kul att våra ord och röster når ut till andra. Och vi är självklart nyfikna på vem du är. Kanske har du följt bloggen ända från start?"

Blogg

Salaam!

Inför mitt första blogginlägg satt Hamid, Malin och jag en hel del och funderade på vem du skulle vara – vilka våra bloggföljare skulle bli. I första blogginlägget, som publicerades den 1 mars 2018, skrev jag bland annat:

”Vem är då du som kommer att läsa denna blogg, följa våra liv och tankar?

  Kanske är du intresserad av skilda kulturer och nyfiken på att lära dig mer om andra människor. Om det som är olikt och det som är likt.

  Kanske är du en person som befinner dig i en liknande situation som oss och som då kommer känna igen dig i mycket utav det vi skriver. Kanske blir du stärkt av vetskapen att vi är flera som kämpar tillsammans.

  Kanske är du främlingsfientlig och önskar att vi aldrig kommit till ”ditt land”. Kanske tror du att vi hade ett val, att vi av egen fri vilja lämnade våra familjer som vi älskar och saknar oerhört. Vår förhoppning är att du ska låta oss ge dig möjlighet att öka din förståelse för det okända. Att du ska lära känna oss lite grann och därmed inte se oss som några främlingar längre.

  Vår största erfarenhet är dock att de flesta som vi har mött är vänligt inställda till att vi är här i Sverige. De människorna har fått oss att känna oss välkomna. Vi hoppas även att ni ska fortsätta finnas här för oss, stötta och följa vår blogg.”

  Vi är självklart nyfikna på vem du är som kanske har följt oss ända från start. I så fall har du, med detta inräknat, tagit del av 90 inlägg. Dessa inlägg har låtit dig lyssna på ett 20-tal röster.

  Emellanåt stöter vi ihop med någon okänd som berättar att hen följer vår blogg. Personen brukar då berätta att hen uppskattar den. Det känns kul att våra ord och röster når ut till andra. Vi vet ju det, men man blir ändå lite överraskad av att få det bekräftat på detta vis. Oftast är ni läsare anonyma för oss, så det betyder mycket för oss att få möta er på riktigt.

  Vi hoppas därför att du har möjlighet att komma till Kristianstads Regionmuseum söndagen den 8 december klockan 13.00. Visserligen kommer du återigen få ta del av våra ord och röster denna eftermiddag, men vi ser även framemot att få tillfälle att få byta några ord med dig för att höra vad du har tänkt och känt under resans gång. Vi ses! 

  Av: Nasir Ahmad Kazimi