"En dikt för att bearbeta det sorgsna som bor inom mig"

Blogg

Idag, den 17 oktober, har Malin och jag blivit intervjuade med anledning av den bok som vi snart ska ge ut. Det är denna blogg som har omarbetats till bokform. Vår förhoppning är att nå ut till ännu fler människor. Att fler ska förstå.

Nasir Ahmad Kazimi och Malin Fahlborg fotograferade av P4 Kristianstads reporter Maria Sandgren.

Jag gick in på P4 Radio Kristianstad för att lyssna på det som vi sagt och av en händelse lyssnade jag då även på Ekot, de senaste nyheterna. Jag blev inte förvånad när jag fick höra att antalet dödade personer i Afghanistan har ökat med 42 % i juli, augusti och september –  om man jämför med samma period förra året. Fick även veta att under dessa tre månader har knappt 1200 personer dödats och drygt 3100 människor har skadats. Vidare sa nyhetsuppläsaren att det i juli i år har dödats fler människor än någon annan månad sedan FN började dokumentera antalet döda, vilket de började göra för 10 år sedan.

  Så ledsamt att detta elände trappas upp istället för det motsatta. Hemma skrev jag en dikt för att bearbeta det sorgsna som bor inom mig:

  Dagens himlen

  Solen bakom molnen

  Mer gråt än igår

  Historien

  har en adress i handen

  som går mellan blodiga gator

  Mitt kära fina Kabul

  Dess blodiga gator och

  skrämmande hus

  När jag tänker på dig

  blandas mina känslor

  Rädsla och glädje

  Du som vill läsa vår bok, och kanske ge bort den till någon annan i julklapp, kan förbeställa den redan nu för 150 kronor genom att mejla förlagschef Christer på Vaktel förlag (forlag@vaktelforlag.se). Vinsten kommer att gå till våra vänner som numera finns utspridda i Tyskland, England, Frankrike, Spanien, Turkiet, Iran och Afghanistan. Tack!