"En sommarmånad fylld med kärlek. Och en ny chans att ta farväl."

Blogg

Salaam!

  Då, för snart fyra år sedan, gav sig Mahmood iväg. Han lämnade sin far och sina syskon för att skaffa sig en framtid och ge kommande generationer helt andra förutsättningar än vad hans föräldrar hade möjlighet att ge honom.

  Då, för snart fyra år sedan, sa han inte farväl. Från Turkiet ringde han för att berätta att han lämnat Iran, lämnat dem.

  Nu, snart fyra år senare, är han tillbaka. Han pussar sin fars hand och fadern pussar sin sons kinder. Ett kärt återseende. En viktig återförening.

  Mahmood och jag skriver ibland på engelska, då vi båda önskar bli säkrare på detta språk. Jag skriver: “Have you met your dad and the others?” Svaret blir: “Yes, I did. My dad is very happy now.” Jag ler och undrar: “Är du också glad Mahmood?!!” Svaret överraskar mig inte: “Alltså, jag mycket glad för att jag fick träffa min pappa en gång till.”

  En sommarmånad fylld med kärlek och umgänge. En ny chans att ta farväl. Ett ömsint och respektfullt avsked.

  Av: Malin Fahlborg