Hamid Akbari: "Jag önskar sommaren aldrig ska ta slut"

Blogg

Salaam Sverige!

“Nu börja vi skriva positiva saker. Från med händer inte igen dumt.” Så skrev Hamid till mig på Messenger den 6 juli. Äntligen kände vi oss lite positiva.

Samma dag händer något oväntat i migrationsdomstolen i Malmö. Den nya ”gymnasielagen” sattes åt sidan och en person, som enligt lagen borde ha omfattats, fick avslag. Nu undrar vi om Migrationsöverdomstolen kommer att göra samma bedömning. Denna ständiga väntan…

  Under tiden som vi väntar, lämnar jag (Malin) över ordet till min vän Hamid, som gör rätt i att försöka fokusera på allt det positiva i livet. Som finns, trots allt.

  Mina kära bloggföljande!
  Den här gången tänker jag skriva lite positiva saker och släppa en stund mina tankar på det som är jobbigt.

  Det är sommar, jag är ledig från skolan och nu gör jag främst roliga saker. Det kan vara att umgås med vänner. Ibland åker vi runt omkring i Skåne. Vi åker både tåg och buss. Tåg är nog bäst, för om jag åker långt med buss så mår jag illa. Vi käkar afghansk mat på olika platser, gärna i Malmö för där hittar jag bra. Såklart kan jag laga mat själv. Jag vet inte varför, men det smakar bättre att äta på restaurang. Antagligen beror det på att det är betydligt trevligare att äta tillsammans med vänner, än att att äta själv hemma.

  Vissa nätter spelar vi mobilspelet Pubg Mobile två, tre timmar i sträck. Man har då tre olika alternativ; antingen spelar man fyra i ett lag, i par eller ensam. Jag tycker inte om att spela ensam, så jag bjuder alltid in tre av mina kompisar så att vi bildar ett lag tillsammans. Vi tävlar mot 100 onlinespelare. Vi kämpar och krigar på en liten ö. De som lyckas överleva har vunnit tävlingen.

  Grattis till Frankrike som vann fotbolls-VM. Jag gissade redan från början att Frankrike skulle vinna, men jag hejade mest på Argentina eftersom Messi spelar i det laget. Han är min favoritspelare. Jag blev alldeles för mycket ledsen när mitt favoritlag förlorade mot Frankrike och de fick åka hem. Efter det valde jag att heja på Sveriges landslag. Det var helt kasst då de hotade och snackade skit om Jimmy Durmaz. Jag tyckte inte alls om att man pratade så, att det skulle spela någon roll varifrån man kommer och vilken bakgrund man har. Därefter började jag heja på Kroatien istället. Frankrikes landslag består mest av fotbollsspelare som har invandrat. Ja, alla hade någon spelare som invandrat i sina lag. Ingen har något problem med det, utan det är okej ifall man gör något misstag. Självklart var det inte Durmaz mening att göra så som han gjorde i den där situationen mot Tyskland. Men vissa verkar inte förstå det.

  
Jag tycker om sommaren i Sverige och jag önskar att den aldrig ska ta slut.

  Glad sommar kära ni! (Tabestane khobi dashte bashin!) //Hamid Akbari