Malin: "Hamids utvisning är pausad, men väljer sluta med bloggen. Men vi fortsätter säga Salaam Sverige!"

Blogg

Salaam Sverige!

Det är drygt ett år sedan, som jag träffade Hamid för första gången. Det var på vår vän Alis 18-årsdag, som vi stod sida vid sida i Nasirs och Alis kök och lagade bolani till gästerna. Vi sa inte så mycket till varandra. Det var bara ibland som han, ödmjukt, gav mig välbehövda instruktioner i vårt matlagande.

Sedan dess har jag haft glädjen att träffa honom många gånger. Precis som så många av ungdomarna är Hamid expert på att visa upp ett glatt yttre. Han bjuder ofta på världens skönaste skratt, som Nasir skojretar honom för ibland. Överhuvudtaget är det mycket skoj och bus, vilket är beundransvärt, när jag nu vet vad de tvingas att bära på i sina tunga ryggsäckar.

  Det som finns i det inre, gör att det kan vara svårt att minnas saker. Då jag bad Hamid att minnas namnet på det skrädderi som han hade arbetat på, fick jag till svar; ”Malin, jag vet ju inte ens vad jag åt till middag igår.” Så är det. Trots det så lyckas han, och hans vänner, bra med skolan, inte minst med det svenska språket.

  Hamid Akbari.

  Hamids utvisning till Afghanistan är pausad. Vi kan nu bara hoppas på att den nya gymnasielagen ska rädda vår vän. Hamids paus, när det gäller denna blogg, blev istället ett avslut för hans del. Jag kan bara beklaga det för er, som inte längre får fortsätta att följa hans liv. Jag har lyckan att få göra det. Han finns i mitt liv och jag önskar att han ska få fortsätta att göra det. Alla borde få ha en Hamid, eller en Nasir, i sina liv. Om ni inte har det, så vet ni inte vad ni går miste om. Ni andra vet.

  Malin Fahlborg och Nasir Ahmad Kazimi kommer framöver att sköta Salaam Sverige!-bloggen. (Foto: Privat)

  Bloggens fortsatta liv kommer därmed att se något annorlunda ut. Nasir och jag finns kvar, men inte bara vi. Vi hoppas även att ni ska få ta del av andras röster. Viktiga röster, upplevelser och erfarenheter! Så fortsätt följa oss. Vi fortsätter säga Salaam Sverige!

  Av: Malin Fahlborg