Nasir: "Migrationsverkets beslut kommer innebära ett bra liv, eller raka motsatsen. Jag tror jag får beskedet den här veckan."

Blogg

Salaam!

Idag, måndagen den 4 februari, började jag en ny vecka, en ny dag. En dag med mycket nervositet och oro. Migrationsverket har pausat min utvisningsprocess under fyra veckor. På fredag har dessa fyra veckor passerat. Detta borde innebära att jag får beskedet under denna veckan. Alltså, antingen ett positivt eller ett negativt besked från Migrationsverket. Deras beslut kommer innebära ett bra liv, eller raka motsatsen.

Idag känns det jättejobbigt för mig. Jag är säker på att det kommer kännas ännu värre imorgon. Mitt huvud har ingen känsla och hjärtat slår fortare än vad det brukar göra. Men tyvärr kan jag inte göra någonting åt det. Utan bara vänta, vänta och vänta. Den här väntan tar aldrig slut. Jag har väntat på ett positivt besked i tre år. Dessa år har varit den värsta perioden i mitt liv.

    I fredags pratade jag med min mamma. Hon sa att jag inte ska vara orolig eftersom jag har rätt och för att det finns regler i Sverige som ska följas av beslutsfattarna. Efter att min mamma sagt denna mening, så blev jag lite lugnare och positivare. Jag håller med henne, det finns regler. Men, vad är det för regler? Samma regler, men de varierar – det som är rättvist för en person, blir orättvist för en annan.

    Jag har kämpat under tre år och har gjort allt som möjligen är rimligt att kräva av en asylsökande och tillståndssökande. Det känns som mitt namn står skrivit på någon typ av svartlista hos Migrationsverket. Det verkar precis som om de SKA utvisa mig och att de inte tänker låta något hindra det.

    Med ett ”ja” kommer en del av min dröm bli verklighet. Min dröm är att ha ett bra liv tillsammans med min familj. Att min familj ska veta att jag lever ett tryggt liv. Att vi ska få möjlighet att kunna träffas. Men vad är detta för en värld? Ett bra liv ska alla ha. Det ska inte endast behöva vara en dröm, utan en verklighet för alla.

    Det finns en känsla hos mig. Den känslan säger mig att jag kommer att bli rättvist behandlad. Jag hoppas verkligen att vi kommer att ha anledning att presentera roliga nyheter i nästa blogginlägg.