Nasir: "Mitt pass duger till utvisning men inte, enligt migrationsverket, till att bevisa att jag är jag. Något är totalt fel!"

Blogg

Sverige – hör upp!

Med risk för att trötta ur er, så kan jag nu, den 20 november, berätta att migrationsverket beslutat att inte pausa min utvisning, i väntan på beslut angående mitt arbetstillstånd.

Detta skulle innebära att man vill utvisa mig och FÖRST DÅ skulle de då få rätt, att jag inte längre lever upp till alla krav som ställs för att jag ska beviljas arbetstillstånd. För nej, jag kan ju inte vara på min arbetsplats på Fagraslätt… om jag befinner mig i Afghanistan. Det är en orimlighet. Så, hur tänker dom när de fattar beslut som detta?! Jag slutar aldrig att förvånas över det som sker.

  Hm. Nu, den 22 november, har migrationsverket återigen sagt att de vill utvisa mig. De erkänner att lönenivån har varit och är helt enligt kollektivavtal. Detta, om lönen, var ju anledningen till att jag fick avslag vid första beskedet.

  Givetvis hittar dom då på något nytt att anmärka på. Nu påstår dom att jag varken styrkt eller gjort min identitet sannolik. Trots att jag har gett dom så många dokument. Dokument som styrker min identitet och som styrker passets äkthet. Ni som följer bloggen vet! Vad mer skulle jag kunna göra?

  Det var idag, den 22 november, som Malin fick en underrättelse hemskickat till sig. Jag har inte fått något eget brev. Senast imorgon, den 23 november, ska vi lämna in yttrande. Så stressigt!

  Lite märkligt är det att en person, på migrationsverket, anser att jag bör få arbetstillstånd. Han hjälper och stöttar oss. Någon annan, på samma myndighet, gör allt för att få ut mig ur Sverige. Det verkar mest handla om tur eller otur.

  En annan knasig sak är, att samma dag som jag får besked på att migrationsverket vill ge mig avslag, skriver en tjänsteman på migrationsverket följande, då vi undrar om det finns en risk för omedelbar utvisning: ”Eftersom han har giltigt pass ska han egentligen skickas till vårt utreseboende….” Alltså! Mitt pass duger till utvisning men inte, enligt migrationsverket, till att bevisa att jag är jag. Något är totalt fel!

  Sa jag att vi aldrig slutas förvånas över det som tillåts ske?!