Simsalabim – förtrollande utställning och ett nytt hoppfullt leende

Blogg

Hokus pokus filiokus!

Nu har du möjlighet att besöka Kristianstads regionmuseum för att ta del av utställningen Sim Sala Bim.

Jag var där tillsammans med några ungdomar som lät sig ryckas med in i trollerikonstens förtrollande och mystiska värld. Utställningen är värd sitt besök. Likväl var det inte utställningen som överväldigande mig allra mest med alla dess oförklarliga trix. På första våningen, på café Miró, det var där som jag hittade den stora förvandlingen – Javad!

    Där stod han och såg ut som solen själv. Ögonen glittrade och leendet sträckte sig från öra till öra. Vår vän som tidigare sa att han hade gett upp. Han som tidigare skrev till mig: “Beslut inte viktigt för mig.” Han som tyckte att det var för sent. Det visade sig att hoppet inte alls var ute. Det har tänts igen. En sving med trollspöet. En ny gymnasielag, ett positivt beslut och livet kom åter. En strålande kille med framtidstro. Det kallar jag äkta magi. Simsalabim!

    Av: Malin Fahlborg